Boekentips

In de vakantie ben ik eindelijk weer begonnen met boeken lezen. Er stond boek al lang op mijn verlang lijstje om te lezen dus vond ik de vakantie het uitgelezen moment om daar maar weer eens aan te beginnen. Ik heb een E-reader aan geschaft maar kwam tot de conclusie dat nieuwe boeken toch nog best duur zijn om aan te schaffen op een E-reader. Ik kreeg via mijn oproepje aan jullie wel een hele boel fijne boeken om te lezen m aar daar zat natuurlijk dat ene boek niet bij.
Dus toen ik werd benaderd door Storytel om dat eens uit te proberen heb ik natuurlijk geen moment getwijfeld. En het is meer echt heel erg goed bevallen. Echt geen moment spijt van gehad. Storytel kun je gewoon als app op je telefoon of tablet zetten, je hebt dus geen E-Reader nodig. Je vindt er echt ongelooflijk veel boeken om te lezen maar ook boeken om te luisteren. Ook een heleboel luisterboeken voor kinderen, wat onderweg in de auto echt ideaal was.

Zelf vindt ik het heel erg leuk om boekentips van andere te krijgen omdat ik het anders echt moeilijk vind om te weten wat ik moet gaan lezen. Dus ik zal gaan proberen elke maand mijn boekentips aan jullie te geven van de boeken die ik gelezen heb.

Hier komen de eerste :

Zachtop Lachen van Marlou Holshuijsen
In Zachtop lachen verteld radiomaakster, journalist en columniste Marlou op een zeer humoristische rauwe manier over haar jeugdtrauma, en hoe deze haar humoristische blik op de wereld verklaart. De gesprekken tussen haar en haar therapeut worden in dialoog vorm geschreven, wat voor mij een beetje het gevoel gaf of je bij het gesprek aanwezig bent.
Dit boek stond bij mij op mijn lijstje omdat ik een periode met haar samen heb gewerkt een aantal jaar terug ( en dat was niet altijd de meest makkelijke relatie ) en ik dus heel benieuwd was of ik nu beter snapte waarom ze was zoals ze toen was. Ik vond het dus een heel eerlijk gedurfd boek en heb het in 1 zucht uitgelezen. Ik hoop dat ze blijft schrijven en ben dan ook erg benieuwd naar haar volgende boek.

100 dagen kanker van Rachel Franse
In 100 dagen kanker verteld tv-maker Rachel Franse over dat ze met een vermoedelijk ontstekinkje naar de huisarts ging en dan de diagnose borst kanker krijgt. Een persoonlijk verslag van hoe zij dat beleefd. Een Rollercoaster van 3 maanden die eigenlijk zo snel als hij gekomen is ook weer weg is.
Ik heb dit boek in 2 dagen uitgelezen. Ik vond het heel inspirerend om te lezen hoe zij hier mee om is gegaan en ben er ook echt van overtuigd dat een positieve instelling je echt helpt in het proces.

Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder
In Dagboek van een getuige beschrijft Astrid hoe de jaren zijn geweest toen ze als getuigen naar voren kwam in haar broers ( crimineel Willem Holleeder ) straf proces. Hoe ze door justitie in de kou wordt gezet en eigenlijk aan haar lot wordt over gelaten.
Hier lees je in hoe krom ons recht systeem eigenlijk is en dat je als je probeert goed te doen je eigenlijk op geen enkele manier gesteund wordt door justitie. IK heb dit echt vol ongeloof zitten lezen, hoe ongelooflijk krom ons systeem in elkaar zit.

Als kinder luisterboek vind ik zelf deze echt aanraders:

De piraten van Hiernaast. Duur: 1.39 min
Deze was echt heel leuk omdat we ook de film al hadden gezien, daardoor hadden we allebei al een voorstelling erbij in ons hoofd. En de duur van deze is ook echt prima te doen. Als het heel erg veel langer duurt heeft Sam al geen zin meer om te blijven luisteren.

De piraten van hiernaast: De zombie van Zandwijk Duur: 1.48 min

De familie R.I.P : Nooit de buren bijten Duur: 2.22 min.
Deze was ook echt heel erg leuk. Met de stem van Frank Lammers, wat het echt leuk maakt en bij vlagen ook spannend. Ik zal er niet te veel van verklappen, want dat is niet leuk.

Denk je nu , ik zou ook wel op Storytel boeken willen lezen en luisteren? Met deze link kun je een maand lang gratis Storytel uitproberen.


Plaats een reactie