De leukste Campings in Nederland

In de zoektocht naar een camping waar wij deze zomer willen gaan kamperen vroeg ik jullie mijn volgers om tips.
En jeetje wat kreeg ik er veel. Echt super leuk!
Dus hieronder een lijst met linkjes en ik zal een paar campings waar wij ervaring mee hebben en die ons echt heel erg leuk lijken nog even uitlichten.

Als wij zoeken naar een camping hebben we natuurlijk een wensen lijstje. Ik vind het fijn als een camping een zwembad heeft en het liefst ook een plas of meertje met gras of zand.
Daarom vinden wij deze campings echt aan te raden:
In 2020 zijn wij op de Brabantse camping De Achterste hoef geweest. En voor dit jaar hebben we daar ook al een aantal weekenden geboekt. De Achterste hoef heeft een groot meer met zandstrand en een binnen-en buiten zwembad. Daarnaast heeft het een binnen en buitenspeeltuin. En kleine speeltoestellen op de kampeer velden.


Andere campings in deze categorie( zwembad en zwem vijver ) zijn bv Camping de Kienehoef. Daar zijn wij ook al een keer geweest en waarschijnlijk boek ik daar deze zomer ook weer een weekje. Het buitenzwembad is niet mega groot maar als je op de goede tijd gaat is het niet zo druk. En ze hebben ook een meer met strandje en veel schaduw waar je heerlijk de hele dag kan vertoeven. En ook belangrijk het is echt betaalbaar.
Ook in deze categorie plaatsen we Camping De Kleine wolf ( winnaar camping van het jaar 2022 anwb ) , Camping de Waay , Camping de Leistert , Camping de Berenkuil, Camping Kuierpad.

In de categorie Kinder campings , die sowieso een zwembad hebben en veel speelmogelijkheden hebben we ook een aantal tips gekregen. Camping de Paal , Camping Beringerzand, Camping de Zandstuve, Camping Jagerstee, Camping De Schatberg

Zoek je een kinder camping die ook geschikt is voor kinderen die ouder zijn dan 8 dan zijn deze campings erg geschikt. Camping De Krim op Texel heeft bv ook een bowling en je kunt er ook laser gamen. Camping Ackersate heeft naast heel veel faciliteiten ook een trampoline park en je kunt er midget golfen. Ook is daar aan de tieners gedacht en hebben ze een jongeren hok. Een leuke plek waar wifi is , lekkere lounge banken waar de jeugd gezellig samen kan komen. Ook Camping Het eiland van Maurik heeft genoeg faciliteiten voor pre pubers en tieners.

Natuurlijk is de vakantie niet alleen bedoeld voor de kinderen en willen we als ouders soms ook wel wat luxe. Dan is Camping De Beerze Bulten een goed alternatief. genoeg voor de kinderen maar ook een wellness en fitness ruimte voor de papa’s en mama’s. En daar is zelfs aan laadpalen gedacht voor je elektrische auto. Ook Camping Julianahoeve heeft aan de ontspanning van de ouders gedacht met een heerlijk welness centrum een outdoor fitness park en tennisbanen.

Ben jij het type anders dan anders en hou je niet van de standaard kindercampings dan heb ik een paar beauty’s voor jullie. Camping Lolotte is een kinder natuur camping, het heeft wel een klein zwembad maar verder geen animatie en geen speeltoestellen. Wel een natuurplas , een hoop modder om mee te spelen en genoeg beestjes in de buurt om te ontdekken.

En nog een parel in de categorie anders dan de rest is Camping Buitenland, hou jij van theater, muziek en cultuur? En is jou kind toe aan kinder yoga? Dan ben je hier op het goede adres. Deze ruimdenkende , alles kan en mag camping is dan echt iets voor jullie. Elke week een podium met live muziek, theater gerelateerde optredens en een hele boel andere hippie activiteiten. Deze heb ik op mijn lijstje gezet! En als laatste ontdekte ik door 1 van mijn volgers Camping De blauwe Haan, waar je een eenouder veld hebt speciaal voor alleenstaande ouders. Zeker een camping die ik ook op mijn lijstje zet. Wie weet kom ik daar een leuke vrijgezelle vader tegen…

Plaats een reactie