Kamperen bij de Achterste Hoef

Wij mochten in Juni weer heel fijn onze tent opzetten op de Achterste Hoef. Een 5 sterren camping in het mooie Brabant. Deze camping heeft eigenlijk alles wat je zou willen. Een binnen en buiten zwembad, een prachtig recreatie meer met hele toffe glijbaan. Een leuke binnen speelplaats, midgetgolf en bijna op elk kampeer veldje een speeltoestel. Vooral dat laatste vind ik eigenlijk en must als je wat kleinere kinderen hebt. Het geeft zoveel rust dat je niet steeds een speelplek op hoeft te zoeken maar je ook lekker bij je tent kunt rommelen.

Wij stonden op een prachtig veld tussen de bomen. De plekken zijn groot en je hebt een water en stroom punt met 10 ampère naast je tent. Dat is echt prima genoeg stroom om zelfs met een caravan te staan. Ik gebruik het stroom voor mijn elektrische koelbox en voor een 2 pits elektrisch kookplaatje. Ik vind koken met gasflessen altijd een beetje eng. En natuurlijk heb je dan ook genoeg stroom om je telefoon etc op te laden. Voor de tent hadden we schommels, een tafel tennis tafel en een zandbak en het toilet gebouw was binnen handbereik.
Dat vind ik altijd heel fijn omdat als ik dan in de nacht naar de wc moet Sam niet zo lang alleen ligt. Sam slaapwandelt namelijk nog wel eens en dat zou natuurlijk niet handig zijn als ik dan te lang weg ben.

Wat ik ook echt een mega plus punt vindt van deze camping is het sanitair. Er zijn echt super veel douches, veel toiletten en er zijn zelfs familie douches waar je met je kind kan douchen. Daarnaast is het echt zo dat op welk tijdstip je ook komt het is er altijd schoon. Echt zo ontzettend fijn is dat.

Op het veldje waar wij stonden stonden veel gasten die daar het hele voorseizoen staan. Voor Sam , heel leuk, dat er ook een jongetje stond van zijn leeftijd. Die hebben samen de vakantie met elkaar opgetrokken. En de mensen waren super gezellig, ook een avondje gezellig mee zitten borrelen. Dat vind ik zelf het fijne van kamperen, je hebt eigenlijk altijd wel aanspraak maar als je daar geen zin in hebt ook prima.

Bij het recreatie meer is het echt heerlijk vertoeven, er zijn speeltoestellen, een mega toffe glijbaan, zand en heel belangrijk, het is afgezet bij 80 cm diep. Handig dat je dan dus kunt zeggen tegen je kindje dat ze niet voorbij de lijnen mogen. En wat ik ook wel fijn vindt, er zwemmen geen vissen in het meer, dus geen gekriebel aan je benen…

Nieuw bij het meer is de prachtige piratenboot. Eerder stond er 1 maar die was van hout en wat oud geworden. Daar is een prachtige kunststof variant voor in de plaats gekomen. Echt een aanwinst!

Ik vind sowieso de combinatie van zand en water een gouden combo voor uren speelplezier. Als ik een camping zoek boek ik er altijd 1 die dat heeft.

Andere faciliteiten op de camping zijn het winkeltje voor de lekkere verse broodjes in de ochtend. ( en natuurlijk ook voor de kleine boodschapjes die je vergeten bent. ) En als je een vroege vogel bent , zoals wij zijn kom je al wandelend de konijntjes tegen die op de camping rond huppelen.
En natuurlijk hebben ze ook een heel tof animatie team. Er worden een aantal keer per hele leuke dingen georganiseerd. Sam is nu 8 en vindt dat niet meer zo leuk, die voel zich daar te “stoer” voor.

Omdat ik na het opzetten van de tent echt geen zin had om te koken hebben we in het restaurant op de camping gegeten. Even lekker ontspannen na al dat harde werk. En wat was dat een feestje. Je kan echt super lekker eten in het restaurant. Ik had gereserveerd omdat het een vrijdag was, en het vaak in het weekend redelijk druk kan zijn. Sam had een kindermenu waarbij hij ook een ijsje uit mocht zoeken en een muntje kreeg om in zo’n automaat te stoppen waar je zo’n verrassing bal uit haalt, altijd goed voor die kinderen.

In de omgeving van de camping is ook echt genoeg te doen. We hebben natuurlijk niet alles kunnen doen maar we zijn naar het prehistorisch dorp geweest en naar Dippie Doe . Dippie doe is een klein schalig pretpark met ook een hele grote binnen speeltuin. Binnen is het een beetje zoals de bekende indoor speeltuinen.
Allebei waren echt onwijs leuk.

Het prehistorisch dorp is bij Eindhoven. Het is een dorp waarbij je echt terug gaat in de tijd. Je kunt van alles doen en maken wat het het een super geschikt uitje maakt met kinderen. We hebben er echt wel een aantal uren doorgebracht.
Op de foto’s hieronder kun je een beetje zien wat Sam allemaal heeft kunnen doen.
Ook hebben we daar lekker een frietje gegeten. Die zijn echt aan te raden!

Sam heeft ook echt genoten van het zwembad en de speeltuin, en met slecht weer gaat hij ook altijd even in de binnenspeelplaats spelen.

In de omgeving is echt ontzettend veel te doen. Voor jonge maar ook voor oudere kinderen. Op loop afstand vind je al de Speelboerderij de Hooiberg, echt super leuk. Iets verder weg is het Outdoorpark Reusel waar je echt toffe activiteiten kunt doen geschikt voor de wat grotere kinderen. En als je dan toch in Reusel bent kun je meteen een ijsje halen bij Ijsboerderij Fabor.
Eigenlijk hoef je je geen dag te vervelen en heb je tijd tekort, zoveel is er te doen op de camping en in de omgeving. Ons vorig bezoek hebben we dan ook allemaal andere dingen gedaan, nieuwsgierig? Hier lees je het vorige blog over de Achterste hoef.

Wij hebben echt weer genoten! En komen volgend jaar zeker weer terug.

Plaats een reactie