Het leukste buitenspeelgoed

Sam speelt nu heel veel buiten. Bij ons voor de deur is een groot veld waar de kinderen kunnen voetballen en er is een speeltuintje met verschillende schommels en een klein klimrek.
Hij speelt daar vaak als er veel andere kinderen zijn, maar soms vervelen ze zich ook wel eens als ze het voetballen zat zijn. Dus ik ging op zoek naar buitenspeelgoed voor verschillende leeftijden.
En natuurlijk heb ik daar voor jullie een lijstje van gemaakt.

Leeftijd 2 tot 4 jaar:

Op deze leeftijd kocht ik voor Sam zijn eerste loopfiets en wat een succes! Echt een aanrader. De loopfiets is ook echt heel goed als voorloper om te leren fietsen. Kinderen leren dan al heel goed balans te houden en daar hebben ze als ze gaan leren fietsen natuurlijk alleen maar profijt van. Ik had zelf de Banwood loopfiets voor Sam. Hij heeft echt 3 jaar lang zo veel plezier van gehad.
Op die leeftijd had ik ook een zandbak in de tuin en een kleine glijbaan, wij hadden een dino glijbaan waar hij ook onder kon zitten/verstoppen. Echt een leuk ding en ook niet duur. De zandbak van Little tikes is ook echt intensief gebruikt. Ook had Sam veel klein speelgoed. Grote voertuigen van Greentoys, stoepkrijt en belleblaas is ook altijd een succes. En natuurlijk een speelset voor mee naar het strand. En ook nog een aantal budget items, stoffenbal, zandvormpjes, klauwschep, bellenblaas loopwagen .

Leeftijd 4 tot 6 jaar:

Voor deze leeftijd is er ook echt een hoop leuke dingen. Bellenblaas blijft altijd leuk maar deze variant waarbij je mega grote bellen kunt maken is natuurlijk fantastisch. Sam wilde op deze leeftijd ook heel graag mij helpen. Mee helpen in de tuin bv, ook bij opa en oma wilde hij altijd graag de kruiwagen rijden en de tuin harken met oma. Dit setje is daar echt heel geschikt voor. Ik denk dat dit ook de leeftijd was dat hij een stepje kreeg. Als we dan lopend boodschappen gingen doen ging hij mee op de step of op de loopfiets. Ik wilde toen wel een goede step maar vond ze best duur. Ik heb toen op marktplaats gezocht en 1 gevonden voor 1/3 van de nieuwprijs. Het is zeker niet altijd nodig om dingen nieuw te kopen. Marktplaats is je beste vriend. Sam ging ook veel op ontdekkingstocht naar beestjes. Voor zijn verjaardag heeft hij toen een hele stoere onderzoekriem set gekregen waar hij echt heel erg veel mee heeft gespeeld. En nog steeds gaat de riem mee op vakantie. Dat zijn natuurlijk vrij dure dingen maar i heb ook een aantal budget dingen gevonden waar ik zelf ook nog mee gespeeld heb. Het klittenband dartboard, insectenpotje, knikkerpot, klittenband vangspel, foam zweefvliegtuig.

Leeftijd 6 tot 8 jaar:

Deze leeftijd vond ik zelf wat moeilijker. Sam kreeg toen een trampoline in de tuin en een stuntstep. Maar verder was hij wel een beetje zoekende wat hij nou leuk vond om buiten te doen. We woonde in Bloemendaal ook niet in een kinderbuurt dus op straat spelen wilde hij wel maar kon niet. Nu we In Lochem wonen is dat echt veranderd. Dus het speelgoed in de schuur , die we nu dus hebben, is echt veranderd. Ook hebben we in Lochem geen trampoline meer omdat we een groot speelveld hebben. Wat ik heel leuk vind is een ezyroller maar Sam vind dat niks. Hij heeft wel een basketbal, een voetbal en voetbal doeltjes. Wat ook heel leuk is zijn inline skates, de had ik zelf vroeger ook. En voor de kleine padvinders kwam ik dit vuurstartsetje tegen. Ook heel erg leuk. En ook voor deze leeftijd nog wat budget tips: Elastiek spelletjes, vlieger, springtouw, frisbee, tennisset.

Leeftijd 8+:

Deze dingen zijn niet perse alleen geschikt voor deze leeftijd, zeker zullen iets jongere kinderen dit ook leuk vinden.
Sam wordt 8 in April en ik wilde graag het buitenspelen stimuleren dus ik wilde hem graag iets geven waar mee hij buiten met vrienden iets kan doen. Sam wil al heel lang een nerf gun maar ik hou niet van schiet spelletjes, helemaal niet waarmee je ook echt iets weg schiet en elkaar echt moet raken. Misschien ben ik een over bezorgde moeder maar ik zie alle variaties van ongelukken die daar mee kunnen gebeuren al in me hoofd. Toen hij laats op een verjaarspartijtje ging laser gunnen, ( is dat een woord?) had hij met vrienden de hele middag zo veel lol dat ik dacht , kun je dat niet ook voor thuis aanschaffen? Op dit feestje hadden ze namelijk gewoon een set gehuurd online en waren er zelf mee de duinen in gegaan met die kinderen. Met een laser gun schiet je niks en eigenlijk is het meer een soort verstoppertje waarbij je uren achter elkaar aan rent.

Dus ik heb deze lasergun set op het oog voor Sam. Kan hij met zijn vrienden uren achter elkaar aan rennen…

Maar natuurlijk zijn er ook nog andere toffe dingen. Dit kreeg ik allemaal als tip van jullie. Picoo is een interactief spel waarmee je buiten verschillende spellen kunt spelen met een console. Het ziet er heel erg leuk uit, ik moet wel zeggen dat ik het vrij duur vind. Dus niet iets wat je koopt met de gedachten dat je niet zeker weet of je kinderen het leuk vinden. Andere leuke dingen zijn de spacescooter, skelter, skateboard, hoverboard en hoverboardcart. Ook allemaal vrij dure items om aan te schaffen. Ook hier kun je het beste even op Marktplaats kijken vind ik altijd. daar worden er genoeg aangeboden voor een meer schappelijke prijs.

Natuurlijk heb ik voor de leeftijd ook een budget categorie gemaakt. Opinel zakmes, onderzoekstasje, blaaspijp,

2 reacties op ‘Het leukste buitenspeelgoed

  1. Hoi,

    Blaaspijp kan je ook heel makkelijk zelf maken, gewoon bij praxis of gamma een stuk pvc buis halen. En van oude kranten/ folders pijltjes maken.

Plaats een reactie